Energetická bilance bioteplárny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem zapojení bioteplárny kombinující kogenerační jednotku a Rankin-Clausiúv cyklus. V kogenerační jednotce je spalován bioplyn, palivo zaváděné do kotle je dřevěná štěpka. Pomocí upravené kogenerační jednotky je regenerována napájecí voda R-C cyklu. Toto zapojení je technicky a ekonomicky srovnáno s Rankin-Clausiovým cyklem bez regenerace napájecí vody pomocí kogenerační jednotky.
This thesis deals with a design of a biomass heating plant combinating a Rankin-Clausius cyklus and a CHP unit. The CHP unit fuel is a biogas and the boiler fuel is a wooden chip. The adapted CHP unit regenerates feed-water of the R-C cycles. This design is technicaly and economicalty compared with the Rankin-Clausius cycle without feed-water regeneration by the CHP unit.
Description
Citation
ŽMOLÍK, V. Energetická bilance bioteplárny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (předseda) prof. Ing. Oldřich Matal, CSc. (místopředseda) prof.Ing. Petr Kolat, CSc. (člen) prof. Ing. Pavel Noskievič, CSc. (člen) doc.Ing. Bohumil Polesný, CSc. (člen) Ing. Mirko Hudeček, CSc. (člen) Ing. Bedřich Heinze (člen) Ing. Alexej Nováček (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO