Analýza bezdrátového prostředí pomocí Ekahau a možnosti spolupráce s dalšími systémy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se dělí do dvou částí. Nejprve se zabývá měřením a analýzou bezdrátového prostředí. Obsahuje seznámení s analyzátorem Ekahau Site Survey, dále implementaci map a následné proměřování kvality sítí. Na závěr obsahuje zhodnocení výsledků a optimalizaci. Ve druhé části je popsána lokalizace objektů systémem AeroScout pomocí bezdrátového prostředí. Vyskytuje se v ní teoretický popis topologie a zařízení nutných ke správné funkci a dále praktický postup práce a zhodnocení druhé části.
The work is divided into two parts. Firts of all deals with surveying and analysis of wireless environment. It contains familiar with analysator Ekahau Site Survey. Below are implementation of the map and then surveying of quality of networks. Finally describes the evaluation results and optimization of networks. The second part describes the localization of objects by AeroScout system using a wireless environment. It occurs in the theoretical description of the topology and equipment necessary for proper operation and practical work progress and evaluate the second part.
Description
Citation
TINKA, Z. Analýza bezdrátového prostředí pomocí Ekahau a možnosti spolupráce s dalšími systémy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) doc. Ing. Karol Molnár, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Kohoutek, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Vajsar, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Hošek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Růčka (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
U lokalizačního systému AeroScout byl použit pouze jeden Location receiver umístěný přímo v učebně PA-249. Bylo by v případě použití většího počtu Location receiverů nutné rozmístění dalších Location receiverů do jiných místností? Jak by se umístění projevilo na efektivnosti lokalizace? Bylo by možné u systému AeroScout nahradit funkci Location receiverů běžnými access pointy (s upravenou konfigurací)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO