Webový portál pro přenos obrazu z IP kamer

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá metodami pro přenos obrazu z webových kamer, IP kamer, tvorbou živého přenosu z televizních kamer pomocí streamovacího serveru a následné umístění na web. První část se věnuje základním metodám přenosu obrazu z webové kamery. V další části jsou tyto informace rozšířeny a podrobně popsány. Také je zde uveden výběr programů pro přenos obrazu na web. Ve třetí části je popsáno využítí IP kamer pro živé přenosy i pro obyčejný přenos snímku. V poslední části je popsána tvorba streamovacího serveru a proces tvorby živého přenosu. Jsou zde uvedeny výhody a nevýhody jednotlivých technologií. V závěru práce jsou uvedeny nejčastěji používané formáty multimediálních dat.
This work is about methods for transferring an image from the web cameras, IP cameras and the creation of a live transmission of television cameras with streaming server and subsequent placement on the web. The first part deals with basic methods of webcam image transfer. This information is described in detail, in next section. The third section describes using of IP cameras for live broadcasts or transmission to a common frame. The last section describes creation of a streaming server and the process of creating a live transmission. There are the advantages and disadvantages of each technology. At the end of the work is given the most frequently used multimedia data formats.
Description
Citation
ČUČKA, M. Webový portál pro přenos obrazu z IP kamer [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Karel Němec, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radomír Svoboda, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Může se při provozu implementovaného řešení vyskytnout problém s přehráváním pro uživatele používající odlišné platformy koncových zařízení? Pokud ano, jak by mohl být tento problém odstraněn? Co je to vysoká konektivita?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO