Tvorba účelové mapy krasového reliéfu - vývěr Jedovnického potoka

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
V této bakalářské práci je pojednáno o problematice tvorby účelové mapy a to konkrétně v krasovém reliéfu bezprostřední blízkosti vývěru Jedovnického potoka. Tato lokalita se nachází ve střední části moravského krasu. Práce je zaměřena na vybudování vhodné měřičské sítě, v tomto případě pomocí oboustranně připojeného a oboustranně orientovaného polygonového pořadu. Jsou zde uvedeny požadavky na budování takovéto sítě. Samotné zaměření podrobných bodů bylo provedeno polární metodou z jednotlivých stanovisek pomocí přístroje Topcon.Obsahem je dále pojednání o vzniklých chybách při měření a jejich odstranění. Dále je zde probrána problematika tvorby účelové mapy v CAD prostředích. Pro tuto práci byl vybrán software Microstation od firmy Bently. Práce by měla sloužit k možnosti přesné orientace v dané lokalitě a možnosti lepší ochrany.
This bachelor thesis deal with creating thematical map of karst surface near spring of Jedovnicky brook. This location is in the middle of Moravian Karst. The thesis is focused on creation suitable surveying network, which was created by polygon two-side attached and oriented. Requirements for this are listed here. Surveying of individual points was realized by polar methode. The content is further description of the resulting errors in the measurements and their removal. There is also discussed creating thematic maps in CAD software. For creating thematic maps was used software Microstation developed by Bently. Work should provide opportunities for accurate orientation in the location and the possibility of better protection.
Description
Citation
NETOLICKÝ, L. Tvorba účelové mapy krasového reliéfu - vývěr Jedovnického potoka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie a kartografie
Comittee
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO