Laboratorní úloha pro experimenty se systémem Keeloq

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá bezpečnostními problémy technologie bezdrátového ovládání. Na tomto základě je navržena laboratorní úloha pro experimenty se systémem KeeLoq. Koncept laboratorní úlohy je zdůvodněn a je k ní zpracována dokumentace. V první části této práce jsou popsány principy zabezpečení a přenosu informace u bezdrátových technologií. V druhé části bakalářské práci je rozebrán systém KeeLoq. Jsou zde popsány principy kódování a dekódování přenosu u telegramů systému KeeLoq. U popisu kódování a dekódování je využito vývojové sady KeeLoq 3 společnosti Microchip. V další části je popsán útok na systém KeeLoq „hrubou silou“, který je zároveň demonstrován vytvořeným kódem v programovacím jazyku C. V třetí části je uveden konceptu laboratorní úlohy, který obsahuje úvodní rozvahu, diskuzi nad přidělenými prvky, náplň a strukturu laboratorní úlohy. A nakonec ve čtvrté části je uvedena dokumentace k laboratorní úloze pro experimenty se systémem KeeLoq, podle níž studenti laboratorní úlohu vypracují.
The bachelor thesis deals with security issues in wireless control. On this basis the laboratory task for experiments with Keeloq system is designed. The concept of laboratory task is justified and supplemented by processed documentation. In the first part of this thesis the principles of security and transfer of information for wireless technology are described. In the second part KeeLoq system is analysed. There are the principles of encoding and decoding of transmission of KeeLoq system telegrams described. KeeLoq 3 Development Kit of Microchip company is used for description of encoding and decoding. The next section deals with an attack on KeeLoq system by "brutal force", which is also demonstrated by generated code in programming language C. The third part provides the concept of laboratory tasks that includes introductory meditation, discussion on assigned elements, content and structure of laboratory task. Finally, the fourth part contains the documentation of lab experiments with KeeLoq system, whereby students work out laboratory task.
Description
Citation
KOČÍŘ, M. Laboratorní úloha pro experimenty se systémem Keeloq [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Hujka, Ph.D. (člen) Ing. Filip Buršík (člen) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Hajný, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Strašil (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Otázky komise: Jaký je rozdíl mezi kódováním a šifrováním? Jaký je jejich vzájemný vztah?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO