Systémové pojetí ocenění nemovitosti v Brně ve Starém Lískovci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce pojednává o velmi aktuální a současně širokou veřejností vyžadované problematice z okruhu znalecké činnosti. Klade si za úkol zdokonalení, potažmo zjednodušení přístupu k oceňování nemovitostí, a to za pomoci užití systémové metodologie. Jakožto vzor pro správné aplikování systémové metodologie při vyhotovování vzorového znaleckého posudku posloužila nemovitost (bytový dům), která se nachází v Brně – Starém Lískovci. Po zhodnocení současné situace v oceňování a pojednání o systémové metodologii je na předmětné nemovitosti za pomoci systémového přístupu provedeno ocenění dle zadání. Systémový přístup k oceňování nemovitosti je vhodně zvolen převážně z toho důvodu, že lépe zaručuje tu neopominutelnou skutečnost, že v případě vypracování znaleckého posudku znalcem je téměř vyloučeno vynechání těch důležitých náležitostí, které jsou se znaleckým posudkem nerozlučně spjaty.
This thesis deals with the very topical issue in the sphere of the expert activity, which is requested by the general public at the same time. It sets a task of improvement, or better to saythe simplification in the approach to the appraising of real estate, with the aid of systemic methodology. There is as an example of the correct application of systemic methodology in the preparation of a sample expert opinion used in real estate (apartment house) located in Brno – Starý Lískovec. The property in question is appraised in accordance with the assignment by using the systemic approachonly after the evaluation of the current situation in appraising and discussing systemic methodology. A systemic approach to the appraising of aproperty is appropriately chosen largely because it better ensures the indispensable fact that, in the case of the expert opinion made by an expert, it is practically impossible to omit those important requisites which are inextricably linked to the expert opinion.
Description
Citation
RAŠOVSKÁ, L. Systémové pojetí ocenění nemovitosti v Brně ve Starém Lískovci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2012-11-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO