Vyhodnocení povodňových vln v horní části povodí řeky Jihlavy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce se zabývá vyhodnocováním povodňových vln na řece Jihlavě ve třech měrných profilech na základě historických hydrologických pozorování vodních stavů a průtoků. Konkrétně se jedná o měrné profily Batelov, Dvorce a Ptáčov, kde jsou zahrnuty informace o průchodech povodňových vln od roku 1944 do roku 2010. Informace se skládají z kulminačních průtoků a jejich doběhu mezi jednotlivými měrnými profily a tvaru vln. Na závěr byly porovnány hodnoty N-letých průtoků vypočtených s daty, jež jsou uváděna ČHMÚ ve zmíněných měrných profilech.
This bachelor thesis includes evaluation of flood waves in the Jihlava river .concrete Batelov, Dvorce and Ptáčov profiles. There are data about flood waves since 1944 to 2010. Information consists of peak flow and duration of peak flow movement from one profile to another and shape of flood waves. At the end of this thesis data of flow were compared with offered data from ČHMÚ in sad profiles.
Description
Citation
KOZEL, T. Vyhodnocení povodňových vln v horní části povodí řeky Jihlavy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO