Návrh spolehlivé podnikové sítě s podporou kvalitativních požadavků služeb

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem spolehlivé podnikové sítě s různými možnostmi zabezpečení proti smyčkám a podporou kvalitativních požadavků služeb na linkové a síťové vrstvě. Na základě teoretických znalostí je navrhnuta experimentální síť v laboratoři ústavu telekomunikací, která je složena z několika počítačů, VoIP telefonů, přepínačů a směrovačů. Při funkční sítí je pak testován výpadek jednotlivých uzlů a dopad na provoz v síti. V další části je pak síť testována při nastavení různých možností podpory QoS.
This work deals with creating a reliable corporate network and its variety capabilities against loops and supporting QoS on link and network layer. On the basis of theoretical knowledge is designed an experimental network in the laboratory of Institute of Telecommunications composed of several computers, VoIP pohones, switches and routers. Functinonal network is then tested to failure of individual nodes and the impact on network traffic. In another part of this bachelor thesis this network is tested using different QoS support options.
Description
Citation
KIŠKA, M. Návrh spolehlivé podnikové sítě s podporou kvalitativních požadavků služeb [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vladimír Kapoun, CSc. (předseda) doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vojtěch Fiala (člen) Ing. Martin Koutný, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Rášo, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Mácha, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hasmanda (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Kolik času zaberou nezkušenému studentovi vytvoření laboratorní úlohy? Jak by sa problém zkomplikoval, kdyby se jednalo o složitejší strukturu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO