Logistika a zásobování v opravně základových desek plošných spojů pro notebooky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou řízení zásob a logistického controllingu. Tato odvětví jsou patří k nejdůležitějším nástrojům, které se v logistice používají. Teorie těchto logistických nástrojů slouží jako základ pro praktickou část práce, kde je navrhnuta a popsána metodika vedení skladové zásoby základních desek plošných spojů v opravárenském centru. Skladová zásoba slouží pro zajištění plnění dodávek zákazníkům v případě nedostatečného pokrytí opravárenskou linkou. Dále je realizován program pro vedení a aktualizaci zásob na základě poptávky, s důrazem na odstranění možných zpoždění při jejich dodávkách zákazníkovi.
This diploma thesis deals with issues of inventory management and logistics controlling. These segments are one of most important instruments used in logistics. Theory of these logistic instrumens are used as a base for practical part of this diploma thesis, where is described and suggested methodology for inventory management of printed circuit board in repair center. This buffer inventory serves for securing performance of customer’s supplies in case of failure on repair line. Thereinafter is realized program in MS Excel interface for supplying leadership with main insistence to prevent order delay.
Description
Citation
GROB, F. Logistika a zásobování v opravně základových desek plošných spojů pro notebooky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2010-06-09
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi se zadáním, zpracováním a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO