Fúze obrazu v termografickém spektru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V následující práci je uvedena teorie k problematice zpracování a fúze obrazu, která v dnešní době patří do skupiny nejvíce používaných způsobů zpracování obrazu. V první části jsou zmíněny základní poznatky o obraze a elektromagnetickém spektru. V druhé části jsou probrána některá fakta o infračerveném záření, termokamerách, dále výhody a nevýhody zobrazení v termografickém spektru. Dále jsou vysvětleny základní metody vyčíslení ostrosti obrazu, segmentace a prahování přechodů a šumu. V další části je uvedeno blokové schéma systému fúze obrazu a základní myšlenka postupu při jeho implementaci. V záveřečné části práce je popsán realizovaný systém fúze obrazu a nachází se zde podrobný popis dosažených výsledků, zhodnocení práce a návrh budoucího postupu pro zdokonalení celého systému.
In this paper, there is mentioned necessary theory of image processing and fusion, which belongs to a group of the most used ways of image processing in the present. In the first part there is mentioned basic findings of image and electromagnetic spectrum. In the second part there is discussed some facts of infrared radiation, thermal cameras, then it is continued with elementary methods of image focus evaluation, segmentation and noise thresholding. In next part there is introduced scheme of image fusion system and basic idea of its implementation. In the end of this thesis there is described implemented system of image fusion, detailed description of reached results, thesis rating and few ideas of improving whole system.
Description
Citation
PETRÁSEK, D. Fúze obrazu v termografickém spektru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Ivan Rampl, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jaroslav Vrána, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (člen) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (člen) Ing. Patrik Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Martin Zukal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Student reagoval na otázky oponenta a komise. Kolik obrazů jste pro fúzi používal? Pokud 2, bylo by možné algoritmus využít pro více vstupních obrazů? Může fúze zhoršit kvalitu obrazu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO