Studium feroelektrických materiálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je zaměřena na studium feroelektrických materiálů skupiny perovskitu a sledováním změn jejich dielektrických parametrů v teplotní a fekvenční závislosti. Jsou zde popsány krystalografické soustavy titaničitanu barnatého a jejich vliv na vlastnosti materiálu. Naměřené hodnoty jsou matematicky interpretovány pomocí Curie – Weissova zákona a diskutován vliv titaničitanu strontnatého na důležité dielektrické vlasnosti.
This work is focused on the study of perovskite ferroelectric materials group and monitoring changes their dielectric parameters in temperature and frequency dependence Is described scrystallographic systems of barium titanate and their influence on material properties. The measured values are mathematically interpreted using the Curie – Weiss law and discussed about the influence of strontium titanite on important dielectric parameters.
Description
Citation
KOS, L. Studium feroelektrických materiálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jiří Vondrák, DrSc. (předseda) prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (místopředseda) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) Ing. Martin Frk, Ph.D. (člen) Ing. Karel Pospíšil (člen)
Date of acceptance
2012-06-06
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: K čemu se používají materiály feroelektrické? Čím se ovlivňuje nebo posouvá teplotní rozsah materiálů s vysokou permitivitou?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO