Analýza a zlepšování hodnotového toku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá obecnou analýzou a zlepšováním hodnotového toku. V práci je popsán rozdíl mezi funkčním a procesním modelem řízení společnosti, vzájemné výhody i nevýhody těchto systémů. Dále se práce zabývá mapováním procesů, členění druhů vybraných map a metodice vytváření procesních map. Práce také obsahuje rozbor software pro mapování procesů. V další části se nalézá rešerše vybraných optimalizačních nástrojů a metod pro zlepšení výrobních toků a popis zásad tvorby řízené dokumentace. V praktické části je realizováno mapování procesů bakalářského studia na FEKT a procesní mapa výroby rozváděče ve společnosti ABB.
This thesis deals with the general analysis and value stream improvement. The theoretical part describes the difference between functional and procedural model of company management, mutual benefits and disadvantages of these systems. The thesis deals with the mapping process, subdivision maps and methodology of process maps creation. The work also includes software analysis for process mapping. Next section contains search of selected optimization tools and methods to improve production flow and description of the principles of controlled documentation. In the practical part is realized mapping process of bachelor studies at FEKT and map of production process at ABB switchgear.
Description
Citation
MALEC, T. Analýza a zlepšování hodnotového toku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) prof. Ing. Jiří Vondrák, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (člen) Ing. Martin Frk, Ph.D. (člen) Ing. Petr Dvořák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-05
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Co je to metoda kritické cesty? Jakou formou je výstup vaší práce k dispozici pro studenty a jaké informace z nich lze vyčíst?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO