Realizace úzkopásmových PLC modemů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se věnuje úzkopásmové technologii přenosu dat el. sítí NN (PLC) a~možnostem jejího využití v senzorových sítích. Zabývá se jak strukturou a základními vlastnostmi PLC standardu, tak možnostmi jeho uplatnění v praxi. Hlavní částí této práce je realizace PLC sítě pomocí IO ST7570 firmy STMicroelectronics. Jako příklad praktického využití PLC technologie je tato síť připojena k počítači, ve kterém jsou data ze senzoru (wattmetru) připojenému k PLC modemu ukládána pomocí aplikace do databáze a dále díky PHP skriptu prezentována na internetu. Při řešení tohoto problému byl kladen důraz především na jednoduchost a univerzálnost výsledných aplikací.
This master's thesis deals with a narrowband power line communication technology (PLC) and focuses on the potential use in the sensor networks. This thesis addresses both the structure and basic properties of PLC standard and possible use of this application in practice. The main part of this work is implementation of the PLC networks with IC ST7570 of STMicroelectronics. As an example of practical use of PLC technology, this network is connected to the computer where the data from the sensor (meter) connected to a PLC modem, stored in a database using a PHP script as presented by the Internet. Problem solving in this thesis focuses primarily on the simplicity and universality of the resulting applications.
Description
Citation
KUBÍČEK, L. Realizace úzkopásmových PLC modemů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Rastislav Róka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Bezpalec, Ph.D. (člen) Ing. Martin Koutný, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Rášo, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Mácha, Ph.D. (člen) Ing. Hicham Atassi, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-06
Defence
Byly modemy testovány v reálných podmínkách?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO