Chování feroelektrik v teplotní oblasti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předložená práce popisuje vlastnosti a využití feroelektrických materiálů, které mají uplatnění v elektronickém a elektrotechnickém průmyslu. Práce pojednává o chování feroelektrik v teplotní oblasti. Bylo navrženo vhodné pracoviště a jeho funkčnost byla ověřena na vybraných vzorcích feroelektrik v závislosti teploty na složkách komplexní permitivity.
The submitted thesis describes characteristics and use of the ferroelectric material which has their utilization in electronics and electro technical industry. The thesis describes behaviour ferroelectrics in temperature range. A suitable workplace was designed and its functionality was verified in selected ferroelectrics samples dependence of temperature of components of complex permittivity.
Description
Citation
CZANADI, J. Chování feroelektrik v teplotní oblasti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jaromír Kadlec, CSc. (předseda) Ing. Bohuslav Res, CSc. (místopředseda) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (člen) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen)
Date of acceptance
2012-06-06
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Jak vypadalo pracoviště a jak bylo vyřešeno měření při nízkých teplotách? Jaké chladící medium jste používal? Jakým mechanizmem se kryokomora chladí? Kde se připravovaly vzorky? čím si vysvětlujete posun Currieho teploty?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO