Automatizovaný systém pro měření teplotních zkoušek senzorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V práci je popsán návrh měřicího a vyhodnocovacího systému pro měření oteplovacích zkoušek ve spolupráci s firmou ABB. Jako snímače teploty jsou použity termočlánky typu L a měřicí aparatura sestává z šasi cRIO 9073 s měřicí kartou NI 9213. V programu LabVIEW 2011 je vytvořen program jak pro cRIO, tak i pro ovládací PC a struktura obou programů je podrobně popsána. Práce obsahuje také praktické určení metrologických parametrů vytvořeného měřicího systému.
In this work is described design of measuring and evaluation system for temperature rise tests in cooperation with ABB company. As temperature sensors are used thermocouples type L and measuring hardware consists of chassis cRIO 9073 and measuring card NI 9213. In LabVIEW 2011 is created software for cRIO and as well for control PC and structure of both programs is described in detail. Thesis includes also practical estimation of metrological parameters of created system.
Description
Citation
TURANSKÝ, L. Automatizovaný systém pro měření teplotních zkoušek senzorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
prof. Ing. Vilém Srovnal, CSc. (předseda) prof. Ing. František Šolc, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-06
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 10 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO