Nedestruktivní senzory pro měření velmi malých změn rozměrů biologických struktur

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem tohoto semestrálního projektu je zaznamenat průběh velmi malého přírůstku obvodu stromu v průběhu jednoho dne pomocí měření prováděného dendrometrem. Jako senzor je u dendrometru použit tenzometr, který při deformaci svého tvaru mění i svůj odpor. Tohoto jevu se využívá ke sledování a následnému zaznamenávání přírůstků..Data z dendrometru jsou zpracovávána digitálním laboratorním multimetrem. Tento je synchronizován s PC, dopomocí něhož se data dále zpracovávají. Při měření a následném zpracování dat) jsou zohledněny teplotní roztažnosti kovové časti dendrometru a okolní klimatické a ostatní podmínky působící při měření na dendrometr a jeho součásti.
The aim of this thesis is to record a very small increment of the perimeter trees in one day using dendrometr. As the sensor is used tensometer strain gauge, which the deformation of its shape also changes its resistance and it is used subsequently to monitor the recording of growth. Data from dendrometr are handles by digital multimeter, which is synchronized with the PC, where further processing occurs date. This semester project also deals with the thermal expansion of metal parts of dendrometr and ambient conditions during the experiment.
Description
Citation
KOSTKA, F. Nedestruktivní senzory pro měření velmi malých změn rozměrů biologických struktur [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Vágner, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miloslav Steinbauer, Ph.D. (člen) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (člen) Ing. Juraj Gazda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO