Měřicí antény pro pásma GSM a Wi-Fi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem měřicích antén pro pásma GSM900, GSM1800 a Wi-Fi. V prvním kroku řešení jsou navrženy dvě antény pro pásma GSM900/GSM1800 a pro pásmo Wi-Fi pomocí programu CST Microwave Studio. Ve druhém kroku jsou obě antény zkonstruovány a porovnány s výsledky simulovaných antén. Změřené výsledky zrealizovaných antén jsou ovlivněny asymetrickými proudy. Možnosti odstranění těchto proudů jsou v práci detailně popsány.
This bachelor’s thesis deals with the design of the measure antennas for GSM900, GSM1800 and Wi-Fi bands. In the first step, the work is focused on the design of two antennas for GSM900/GSM1800 bands and for Wi-Fi band in the CST Microwave Studio. In the second step, both antennas are fabricated and validated by the measurements. The measured results of the realized antennas are affected by asymmetric currents. In the work, the possibilities of the eliminating of the currents are discussed in detail.
Description
Citation
HURT, M. Měřicí antény pro pásma GSM a Wi-Fi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (člen) prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (člen) prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (člen) Ing. Jana Olivová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO