Sestavení technologie rotační součásti z materiálu Inconel v podmínkách firmy Frencken Brno.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Je zpracováván postup výroby rotačního dílu v podmínkách firmy Frencken Brno. V první části je představena firma a její zázemí, popsán funkční princip stroje a detaily jeho programování. Jsou popsány základní vlastnosti obráběného materiálu Inconel. V druhé části je obsažen postup výroby a volba nástrojové sady. V závěru jsou vysvětleny stěžejní části NC programu.
Elaborates process of manufacturing rotary element in Frencken Brno. In the first part are introduced the company and it´s production equipment, described functional principle of machine and programming details. Discussed the basic features of Inconel material. The second part contains manufacturing process and choice of the tool set. Main parts of NC program are described in the end.
Description
Citation
SLABÝ, O. Sestavení technologie rotační součásti z materiálu Inconel v podmínkách firmy Frencken Brno. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) Ing. Petr Kužela, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Frost (člen) Ing. Milan Janský (člen) doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (člen) Ing. Eva Molliková, Ph.D.,Paed IGIP (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1. Jaké je konkrétní využití slitiny Incoloy? 2. Na str. 20 je uveden pojem: "rychlořezné obrábění". Můžete tento pojem vysvětlit? 3. Jaká procesní kapalina má lepší chladicí a mazací vlastnosti (olej nebo emulze)? 4. Co je myšleno pojmem vyztužené keramické nože nebo VBD? 5. Jak byly voleny řezné podmínky pro obrábění specifikované součásti?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO