Matematický model trajektorie svazku nervových vláken pro účely diagnostiky glaukomu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá modelováním trajektorie svazku nervových vláken pro účely diagnostiky glaukomu. Dále podává stručné vysvětlení principu fundus kamery a problematiky glaukomu. Jejím cílem je zmíněný model implementovat v programovém prostředí MATLAB, navrhnout metodiku jeho použití a realizovat ji.
This work deals with mathematical description of nerve fiber bundle trajectories for the diagnosis of glaucoma. Also gives a brief explanation in the principle of fundus camera and glaucoma. Its aim is to implement the model into MATLAB software, to project a~methodics of its use and also to realize it.
Description
Citation
SEDLÁČEK, M. Matematický model trajektorie svazku nervových vláken pro účely diagnostiky glaukomu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (místopředseda) doc. Mgr. Ctirad Hofr, Ph.D. (člen) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (člen) RNDr. Jiří Jarkovský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-06
Defence
Student prezentoval výsledky své diplomové práce. Komise byla seznámena s hodnocením vedoucího a opononeta práce. Student odpověděl na otázku oponenta, která se týkala výpočtu spekter. Do diskuse se zapojil doc. Kolář: Čím je způsobena preference směru 90° ve vypočteném spektru? Jak se projeví stejnosměrná složka ve dvourozměrném signálu? Další otázku položila Ing. Maděránková: Jaký by byl další krok ve zpracování těchto dat? Jaký klasifikátor by bylo možné použít? RNDr. Jarkovský se zeptal na možné využití párového testu pro vyhodnocení korelace. Student odpověděl na uvedené otázky s mírnou pomocí komise. Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO