Návrhové podmínky pro polygon specializovaný na autonomní vozidla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této diplomové práce je rešerše stavajících polygonů sloužících pro testování autonomních vozidel, a to jak z pohledu technologie vozovek, tak z projekčního hlediska. V práci je zmíněno 9 nejvýznamějších světových testovacích polygonů a jejich popis návrhových parametrů. Jsou zde popsány jednotlivé stupně automatizací od zahraničních organizací zabývajících se výzkumem a vývojem v automobilovém průmyslu. Dále jsou popsány základní pokročilé systémy asistence řidiče, konektivita mezi vozidly a infrastrukturou. A také zhodnocení stávajících letištních ploch pro testování autonomních vozidel.
The aim of this diploma thesis is the research of building polygons for the testing of autonomous vehicles, from the point of view of road technology and also designing aspects. In the thesis are mentioned 9 most important world test polygons and their description of design parameters. There are described particular stages of automation from foreign organizations which are concerned with research and development in the automotive industry. In addition, there are described basic advanced driver assistance systems and connectivity between vehicles and infrastructure. Conclusion also contains the assessment of existing aerodrome test areas for autonomous vehicles.
Description
Citation
TRHLÍK, T. Návrhové podmínky pro polygon specializovaný na autonomní vozidla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Ludvík Vébr, CSc. - předseda, doc. Ing. Petr Hýzl, Ph.D. - místopředseda, Ing. Igor Mikolášek - tajemník, Ing. Martin Smělý, Ph.D. - člen, Ing. Jiří Apeltauer, Ph.D. - člen, Ing. Petr Pánek, Ph.D. - člen, Ing. Denisa Cihlářová, Ph.D. - člen, Ing. Jiří Čepil - člen
Date of acceptance
2019-01-30
Defence
Student Trhlík Tomáš seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Na otázky a připomínky plynoucí z posudků vedoucího a oponenta a komise při odborné rozpravě nad diplomovou prací ~Návrhové podmínky pro polygon specializovaný na autonomní vozidla~ reagoval výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO