Hledání kořenů polynomu metodou přírůstku argumentu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Existuje celá řada metod, které se používají k nalezení kořenů polynomů. Ve většině případů jde o metody, které se používají pouze na speciální případy řešení. Tato práce se zabývá vývojem metody, která by byla schopna efektivně pracovat i v případě, že polynom má vícenásobné kořeny. Postup spočívá ve vyběru vhodné iterační metody v kombinaci s metodou přírustku argumentu. Doposud není znám algoritmus, který by řešil tuto úlohu tímto způsobem. Proto by měl předložený postup odstranit nedostatky již existujících metod a doplnit je o nové poznatky.
Several methods exist for searching multinominal roots. Methods in more cases are used only for special solves. The goal of this thesis is to discover solution for searching multinominal roots. The process is based on optimal iterative method in combination with priciple of argument increment. There is no procedure solving it in this way up to now. This method removes shortcomings already existing methods and she could also complement them with a new knowledge.
Description
Citation
TOŠER, P. Hledání kořenů polynomu metodou přírůstku argumentu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaromír Kolouch, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Nováček, CSc. (člen) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Pavel Horský (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO