Regulátor teploty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem a konstrukcí teplotního regulátoru s primární odporovou zátěží. U každé stavební jednotky je popsána teorie nutná k pochopení konkrétní problematiky a dále praktické řešení, ke kterému práce směřuje. Na základě teploty změřené pomocí snímače DS18B20 se v regulační smyčce PSD vypočítává aktuální výstup pro půlvlnnou modulaci výkonu odporové zátěže. K ovládání a zobrazování se využívá rotační kodér a znakový display nebo vizualizace na PC.
This work deals with design and construction of the temperature regulator with a resistive load as primarily. Each structural element is described by a theoretical part which is needed for further understanding and practical solution the thesis heads for. The current output for half-wave modulation is solved in PSD control loop using temperature measurement by DS18B20. Rotary encoder, character display or PC visualization are used to controlling and displaying.
Description
Citation
FIREŠ, M. Regulátor teploty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
plk. gšt. prof. Dr. Ing. Alexandr Štefek, Dr. (předseda) doc. Ing. Petr Beneš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ilona Janáková, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Kučera, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Student zodpověděl všechny položené otázky a obhájil BP.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO