Uplatnění statistických metod při zpracování dat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na zhodnocení nového výrobního procesu pomocí metod statistické regulace SPC. V teoretické části jsou uvedeny základní metody a pravidla aplikovaná při posuzování regulačních diagramů. V další části je zhodnocen současný stav ve firmě Hanhart Morkovice s.r.o. a rozbor výroby cívek. V analytické části jsou rozebrány regulační diagramy pro sledované znaky kvality a za pomocí statistického softwaru zpracovány i indexy způsobilosti a grafy regulačních diagramů. Na základě informací z analytické části jsou vyvozeny závěry a navrhnuty kroky k dlouhodobému používání metod SPC pro stanovená znaky.
This thesis aims to evaluate a new manufacturing process by using statistical methods SPC. In the theoretical part provides the basic methods and rules applied in the assessment of control charts. The next part evaluates the current state of the company Hanhart Morkovice s.r.o. analysis and production of coils. The analytical part deals with control charts for reference and quality characters using statistical software process capability indexes and control charts. Based on information from the analytical part, conclusions are drawn and designed for long-term steps using established methods of SPC for quality characters.
Description
Citation
HLADIŠ, L. Uplatnění statistických metod při zpracování dat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (předseda) doc. JUDr. Ing. Oldřich Tvrdoň, CSc. (místopředseda) PhDr. Emilie Franková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO