Hodnocení ekonomické situace zvolené korporace a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na ekonomické zhodnocení podniku ABC s.r.o. Tento podnik působí ve zpracovatelském průmyslu, kde vyrábí kovové konstrukce a další kovové výrobky na zakázku. Pomocí externích analýz jsou zjištěny příležitosti a hrozby a na základě interních analýz jsou zjištěny silné a slabé stránky podniku. Na základě identifikace těchto skutečností jsou podány návrhy a doporučení na zlepšení zjištěného stavu podniku.
The master's thesis is focused on economic evaluation of the company ABC s.r.o. The company operates in the manufacturing industry where it manufactures custom-made metal structures and other metal products. Using external analysis the author identified, opportunities and threats, based on internal analysis strengths and weaknesses of the company are identified. By identifying these facts Author has made suggestions and recommendations to improve this businesses performance.
Description
Citation
LINHA, A. Hodnocení ekonomické situace zvolené korporace a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
doc. Ing. Anna Fedorová, CSc. (předseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen) Ing. Jana Gláserová, Dr. (člen)
Date of acceptance
2019-06-12
Defence
otázky vedoucího - zodpovězeno otázky oponenta - zodpovězeno doc. Fedorová - V rámci Vaší práce jste prováděl několik analýz na jejichž základě jste zhodnotil ekonomickou situaci zvolené kororace a návrhy na její zlepšení. Nicméně z přiložených výkazů je zřejmé, že dochází k poklesu provozního výsledku hospodaření a to téměř na polovinu. V práci rovněž uvádíte, že z důvodu zastaralosti zařízení bylo nakoupeno nové zařízení. V kontextu uvedeného navrhujete benefity pro zaměstnance, které nicméně přinášejí společnosti další náklady. Vede toto doporučení, resp. návrh ke zlepšení ekonomické situace společnosti? - nezodpovězeno. doc. Fedorová - V rámci výkazů dosahuje daná společnost záporného finančního výsledku hospodaření. Čím je uvedené způsobeno a jakým způsobem lze dané situaci předejít? Jaké náklady se s uvedeným pojí - nezodpovězeno. doc. Fedorová - Poznámka: Vaše návrhy nepředstavují zlepšení ekonomické situace dané společnosti. doc. Fedorová - V rozvaze jsou uvedeny záporné hodnoty pro náklady příštích období. Je uvedená situace možná - nezodpovězeno. Ing. Gláserová - V práci uvádíte, že společnost je dcerou švýcarské matky a dle SWOT analýzy uvedené chápete jako hrozbu. Zdůvodněte. - částečně zodpovězeno. Ing. Gláserová - Dle kritérií EU jste analyzovanou společnost zatřídil do kategorie středních podniků. Existují nějaká kritéria ve vztahu ke členění dle velikosti organizace v českých právních předpisech a v jakém právním předpise je toto členění uvedeno - částečně zodpovězeno. Ing. Gláserová - V rámci vaší prezentace jste uvedl, že cizí zdroje tvoří závazky k bývalým vlastníkům . Vysvětlete tento pojem. - částečně zodpovězeno. Ing. Gláserová - Jak poznáte, že účetní program je zastaralý - zodpovězeno. doc. Lajtkepová - Ve Vaší práci uvádíte jako silnou stránku nízkou fluktuaci zaměstnanců. Proč tedy navrhujete tolik benefitů pro zaměstnance a jaké náklady dané benefity společnosti přinesou - částečně zodpovězeno. Ing. Karas - Ve Vaší práci uvádíte návrh v podobě investice do majetku. Jaká by byla návratnost dané investice? - zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO