Návrh na zlepšení systému vymáhání pohledávek u podnikatele

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá vymáháním a zajištěním pohledávek. Práce je rozdělena do několika částí. V teoretické části jsou definována právní, daňová, účetní a ekonomická hlediska. V analytické části jsou zkoumány pohledávky na konkrétním subjektu. Dále jsou předloženy vlastní návrhy na zlepšení zajištění, vymáhání pohledávek. Ty jsou zhodnoceny z pohledu ekonomické náročnosti a realizovatelnosti v praxi.
The bachelor thesis deals with the issue of debt securing and debt collecting. The study is devided into severals parts. Theoretical part is where juridical, tax accounts and economic terms are explained. Analytical part is where the debts are analyzed on a practicular subject. Next part presents own sollutions to improve more effective debt collecting and debt securing. The own sollutions are evaluated from the point of view of economic demands and feasibility in practice.
Description
Citation
BALABÁNOVÁ, P. Návrh na zlepšení systému vymáhání pohledávek u podnikatele [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (předseda) Ing. Filip Šimeček (místopředseda) Mgr. Helena Musilová (člen) Ing. Lucie Folprechtová (člen) Ing. Michala Strnadová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2019-06-19
Defence
Otázky vedoucího: nejsou Otázky oponenta: odpovězeno Otázky komise: Ing. Lucie Folprechtová: Jak jste ve Vaší práci zvolila výši skonta a úroku z prodlení? Odpovězeno. doc. Ing. Eva Lajtkepová, PhD.: Je si management analyzované společnosti vědom nákladnosti faktoringu a forfaitingu, pokud souhlasí s jejich využívaním? Odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO