Moderní trendy v třískovém obrábění - frézování a mikrofrézování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na rešeršní rozbor mikro-frézování s cílem specifikovat nejnovější poznatky a trendy v oblasti frézování a mikro-frézování. Úvodní částí práce je specifikace mikro-frézování a rozdíly v porovnání s konvenčním frézováním. Hlavním cílem práce je interpretace moderních trendů technologie mikro-frézování, jako je vývoj strojů, pokročilé strategie obrábění a nejnovější CAD/CAM softwary. Druhá část se věnuje vlivu řezných parametrů na celkovou kvalitu obrobku. Závěrečná část práce je věnována aplikaci a využití technologie mikro-frézování.
The thesis is focused on the research on micro-milling with the aim to specify the latest findings and trends in milling and micro-milling. The introduction consists of the specification of micro-milling and its comparison with conventional milling. The main goal of the thesis is to interpret modern trends in micro-milling technology, such as machine modernization, advanced machining strategies and the latest CAD/CAM software. The second part deals with the influence of cutting parameters on the overall workpiece quality. The final part is devoted to the application and use of micro-milling technology.
Description
Citation
TKADLEC, J. Moderní trendy v třískovém obrábění - frézování a mikrofrézování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2019.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Vrba, CSc. (člen) prof. Dr. Ing. Ivan Mrkvica, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Rostislav Suchánek (člen) prof. Ing. Tomáš Podrábský, CSc. (člen)
Date of acceptance
2019-06-17
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Technologie HSC, oblast použití. 2. Jaká ložiska se používa na strojích pro HSC? 3. Upínání obrobků při mikrofrézování. 4. Ják poznat že nástroj nevývážen? 5. Jaká je geometrie nástroje pro mikrofrézování?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO