Návrh betonových konstrukcí vyztužených nekovovou FRP výztuží

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem betonových konstrukcí vyztužených nekovovou FRP výztuží se zaměřením na řešení únosnosti v protlačení. Práce je rozdělená na teoretickou a praktickou část. Teoretická část začíná s obeznámením FRP výztuží a popisem smykového namáhání. Následuje představení současných přístupů zabývajících se touto problematikou. V praktické části jsou v návaznosti na tyto předpisy vypracovány parametrické studie pro porovnání vlivu jednotlivých vstupních parametrů a vybraných předpisů. Poslední část je věnována návrhu a nelineární analýze provedené v programu ATENA.
This diploma thesis investigates the design of concrete structures reinforced with non-metallic FRP reinforcement with a focus on solving the bearing capacity in extrusion. The work is divided into a theoretical and a practical part. The theoretical part begins with an introduction to FRP reinforcement and a description of shear stress. The following is an introduction to current approaches dealing with this issue. In the practical part, in connection with these regulations, parametric studies are developed to compare the influence of individual input parameters and selected regulations. The last part is dedicated to the design and nonlinear analysis performed in the ATENA software.
Description
Citation
GOLISOVÁ, M. Návrh betonových konstrukcí vyztužených nekovovou FRP výztuží [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Ivana Laníková, Ph.D. - předseda, Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ondřej Januš - tajemník, Ing. Pavlína Zlámalová - tajemník, Ing. Martin Zlámal, Ph.D. - člen, doc. Ing. Jiří Kytýr, CSc. - člen, Ing. Ondřej Januš - člen,
Date of acceptance
Defence
Studentka prezentovala výsledky své diplomová práce před komisí a následně reagovala na otázky oponenta. Ing. Šimůnek: Jak lze shrnutou rozdíly v parametrické studii? Proč dochází k tak velkým rozdílům? - studentka odpověděla s výraznou dopomocí Ing. Zlámal: Odkud se vzala tahová pevnost FRP výztuže do ručního výpočtu? A jaké hodnoty jste zadávala do softwaru? V jakém softwaru jste vytvořila matematický model? Jak vznikal matematický model? Proč jste zvolila použitý model? Jak jste uvažovala soudržnost výztuže s betonem? - studentka neodpověděla Ing. Šimůnek: Jak byla uvažována hodnota fc' pro tlakovou pevnost dle ACI a CSA? - studentka odpověděla
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO