Webová aplikace pro monitoring optické sítě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V rámci diplomové práce byla prostudována problematika gigabitových optických sítí a webových technologií vhodných pro implementaci webového nástroje. Na základě architektury systému byla implementována frontendová část v ReactJS a backendová část implementovaná v Tornadu. Data pro analýzu jsou čtena z datového proudu pomocí platformy Kafka. Výstupem je webový nástroj pro monitoring GPON rámců.
The problematics of gigabit optical networks as well as web technologies suitable for a web tool implementation were studied within this thesis. An experimental web application for monitoring GPON frames is developed based on the proposed system architecture. The frontend is implemented using ReactJS and the Tornado web framework is used for backend implementation. Data for analysis are read from the stream using the Kafka platform.
Description
Citation
RÝDL, P. Webová aplikace pro monitoring optické sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Aneta Koláčková (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. Vlastimil Člupek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-08
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Otázky: 1) Lze aplikovat formát HDF5 (místo CSV formátu) pro export zpráv pro post-processing do Vaší aplikace? Přinesla by implementace HDF5 formátu pro export zpráv nějaký benefit v porovnání s CSV formátem? 2) Lze Vaše řešení aplikovat na sítě podle doporučení G.987 a G.989? Diskutujte jak.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO