Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je projektová dokumentace pro provádění stavby bytového domu v lokalitě Brno - Sadová, ulice Menšíkova. Jedná se o podsklepený bytový dům o jednom podzemním a čtyřech nadzemních podlažích. V suterénu je situováno 13 parkovacích míst, sklepní kóje, a technická místnost. Ve čtyřech nadzemních podlažích je situováno 13 bytových jednotek. Na střeše garáží se nachází plochá střecha, jejíž část je řešena jako vegetační a část slouží jako terasy pro přilehlé byty. Hlavní střecha objektu je řešena jako plochá s klasickým pořadím vrstev. Objekt je navržen jako monolitický, kdy část s garážemi je řešena pomocí sloupů a průvlaků, část obytná a se sklepními kójemi je řešena v systému monolitických stěn. Jako stropy slouží monolitické ŽB desky. Fasáda objektu je řešena v systému ETICS, na některých místech je použita provětrávaná fasáda s PREFA obkladem.
The subject matter of this bachelor thesis is a project documentation for an apartment building’s construction in locality of Sadova, Mensikova street in Brno. The building has a basement with 13 parking spaces, a cellar and an utility room. There are four floors with 13 residential units above the basement. Part of the roof of a garage is made as a vegetation and second part is made as a terrace for flats. Main roof of the building is designed as a flat roof with a classic order of layers. The object is designed as monolithical. Garage is solved using columns and gutters, te residential part is solved with monolithic walls. Monolithic reinforced concrete slabs serve as a ceiling. The facade of the building is solved in the ETICS system, in some places, a ventilated facade with PREFA cladding is used.
Description
Citation
KARAFIÁT, F. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - předseda, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jindřich Woytela - tajemník, Ing. Daniel Skřek - tajemník, Ing. Karel Čupr, CSc. - člen, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student odprezentoval svoji práci pomocí prezentace a popsal následující části stavby: - Umístění - Situaci - Půdorysné a dispoziční řešení - Konstrukční řešení stavby - Materiálové řešení stavby - 3D vizualizace stavby Na závěr své prezentace student zodpověděl otázky oponenta: - Máte navrženy stěny 75 mm. Na tyto stěny nezavěsíte sanitu. - S: WC mísa je na zemi. - K: Umyvadlo nezavěsíte. Zásuvky proti sobě nejdou umístit. - Minimální průchodná šířka schodiště. - S: Zodpověděl. Chybná ukázka zábradlí. - V půdorysech chybí podlahové a celkové plochy bytů. - Odůvodněte příčku vyšší a nižší 1200 mm. - Zodpovězeno. - Okótování a provedení posuvných dveří. - Detail nadpraží. - S: Zodpověděl. - Min. přetažení tep. izo. okna na fasádě. - S: Min. 30 mm Student se snažil vcelku velmi dobře reagovat na připomínky oponenta a zdůvodňovat svoje navrhovaná řešení, rovněž na většinu otázek členů komise k předložené práci reagoval velmi dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO