Analýza realitního trhu ve vybrané lokalitě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá analýzou realitního trhu ve vybraných lokalitách. Konkrétně se jedná o město Olomouc, Zlín, Liberec a Hradec Králové. Hlavním záměrem je porovnat průměrné ceny bytů dle dispozic a následně je porovnat i na území, kterému přísluší. V tomto případě území Moravy a území Čech. V první části vymezuje základní technické a ekonomické pojmy, které je potřeba znát. V druhé části se práce zabývá oceňováním nemovitostí, kde jsou popsány jeho základní metody. Třetí a poslední část teoretické oblasti je zaměřena na realitní trh a jsou představeni jeho účastníci. Je zde zmíněn i trh s byty či nájmy. Praktická část blíže představuje vybrané lokality a zpracovává nasbíraná data, ze kterých je následně provedena analýza.
The bachelor's thesis is an analysis of the real estate market in selected locations. Specifically, the city of Olomouc, Zlín, Liberec and Hradec Králové. The main idea is to compare average house prices according to dispositions and then compare them also in the territory to which they belong. In this case, the territory of Moravia and the territory of Bohemia. In the first part, it defines the basic technical and economic concepts that need to be known. In the second part, the work deals with property valuation, where its basic methods are described. The third and final part of the theoretical area is focused on the real estate market and introduced by its participants. The market for apartments or rentals is also mentioned. The practical part more closely represents the selected sites and processes the data collected, which is then analysed.
Description
Citation
ŠKRABANOVÁ, M. Analýza realitního trhu ve vybrané lokalitě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph. D. - předseda, doc. Ing. Jana Korytárová, Ph.D. - místopředseda, Ing. Martin Marek - tajemník, doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - člen, Ing. Martina Pavelková, Ph.D. - člen, Ing. Eva Vítková, Ph.D. - člen, Ing. Miloslav Výskala, Ph.D. - člen, Ing. Vojtěch Biolek - člen, Ing. Svatopluk Pelčák - člen,
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešila, přistupovala velmi zodpovědně. Na otázky členů komise odpověděla pohotově a s přehledem. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta odpověděla správně a jasně. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že studentka svou závěrečnou práci obhájila na výborné požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO