Monitorování celistvosti skupiny pomocí Bluetooth

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je vytvořit mobilní aplikaci pro operační systém Android, která bude sloužit k vytvoření a následnému sledování skupiny lidí při sportu jako je cyklistika nebo turistika. Aplikace má za úkol informovat o oddělení některého člena. Ke komunikaci je využita technologie Bluetoooth Low Energy, pomocí níž zařízení vytvoří síť s mesh topologií. Aplikace je implementována v programovacím jazyce Java.
The aim of this thesis is to create smartphone application for Android operating system. This application will serve to create and then monitor a group of people during an activity like cycling or hiking. The main purpose of the application is to inform others when a member separates from the rest of the group. Devices communicate through Bluetooth Low Energy and form a network with mesh topology. The application is implemented in Java programming language.
Description
Citation
HODULÍK, H. Monitorování celistvosti skupiny pomocí Bluetooth [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Dana Hliněná, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Můžete se prosím vyjádři k tomu, zda existují podobná řešení? Pakliže ano, zkuste stručně porovnat vaše řešení s těmito existujícími. V technické zprávě jsem o tomto nenašel žádnou zmínku. V čem by mohly spočívat výhoda z pohledu Bluetooth komunikace, pokud by jste se nespoléhal na využití mobilního telefonu, ale přistoupilo by se k návrhu vlastního zařízení? Komise, například: Pracujete i se silou signálů účastníků? Komise, například: Jak se zjišťují aktivní účastníci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO