Pásový dopravník pro štěrkopísek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem pásového dopravníku pro přepravu štěrkopísku. Jsou zde rozebrány používané strojní součásti vyskytující se v pásových dopravnících. Práce obsahuje výpočtovou část zaměřující se převážně na návrh výkonu pohonu. Dopravník je složen z existujících vyráběných komponent, a také ze mnou navržených součástí. Výsledný návrh pásového dopravníku je vymodelován a popsán výkresy sestavení. Práce se zaměřuje na čističe pásů. Jejich možné umístnění a konstrukce jsou rozebrány v rešeršní části.
The bachelor's thesis deals with the design of a belt conveyor for the transport of gravel. The used machine parts occurring in belt conveyors are analyzed here. The work contains a computational part focusing mainly on the design of drive power. The conveyor is composed of existing manufactured components, as well as components designed by me. The resulting design of the belt conveyor is modeled and described by assembly drawings. The work focuses on belt cleaners. Their possible location and construction are discussed in the research part.
Description
Citation
ZEMAN, V. Pásový dopravník pro štěrkopísek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Špička, CSc. (člen) Ing. Přemysl Pokorný, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pokorný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-21
Defence
Dopravní výkon pásového dopravníku. zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO