Návrh autonomní údržby pro vybraný provozní úsek a jeho implementace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem autonomní údržby pro vybraný provozní úsek - lisovnu a jeho implementaci v podniku Dormer Pramet, s.r.o. v Šumperku. V analytické části se diplomová práce zaměřuje na rozbor současného stavu lisovny, popisuje fungování uvnitř podniku, a především se zaměřuje na analýzu poruch lisů. V teoretické části jsou pak metody a nástroje, které slouží jako základ pro sestavení návrhů řešení diplomové práce. Praktická část pak obsahuje finální návrh nového postupu autonomní údržby založený na poznatcích z analytické a teoretické části.
This work deals with the design of autonomous maintenance for a selected operating section - the press shop and its implementation in the company Dormer Pramet, s.r.o. in Šumperk. In the analytical part, the thesis focuses on the analysis of the current state of the press, describes the operation within the company, and especially focuses on the analysis of press failures. In the theoretical part there are methods and tools that serve as a basis for compiling proposals for the solution of the master‘s thesis. The practical part then contains the final proposal of a new procedure of autonomous maintenance based on the findings of the analytical and theoretical part.
Description
Citation
FISCHER, P. Návrh autonomní údržby pro vybraný provozní úsek a jeho implementace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (předseda) doc. Ing. Lucie Kaňovská, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Mucha, Ph.D. (člen) Ing. Jana Hornungová, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Mráček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2022-06-08
Defence
Otázky vedoucího - částečně zodpovězeno Otázky oponenta - zodpovězeno prof. Ing. Marie Jurová, CSc. - Jak byste motivoval operátory v lisovně, aby veškeré údržbářské výkony probíhaly? Zodpovězeno Ing. Jana Hornungová, Ph.D. - Co vše se řadí do nákladů na údržbáře? Částečně zodpovězeno Ing. Pavel Mráček, Ph.D. - Jak velký podíl na neefektivnosti mají samotní zaměstnanci? Zodpovězeno Ing. Pavel Mráček, Ph.D. - Do jaké míry jsou efektivně využiti údržbáři? Zodpovězeno doc. Ing. Lucie Kaňovská, Ph.D. - Konzultoval jste návrhy s vedením firmy? Zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO