Vytápění novostavby bytového domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce si klade za cíl navrhnout vytápění a ohřev teplé vody novostavby bytového domu v Novém Městě na Moravě. Objekt má jedno podzemní podlaží a čtyři nadzemní podlaží. Vytápění je navrhnuto pouze do nadzemních podlaží, kde se nacházejí obytné prostory. Sdílení tepla do prostoru je zajišťují desková otopná tělesa, trubková otopná tělesa a podlahové konvektory. Soustava je navržena v měděném potrubí, jako teplovodní dvoutrubková. Zdrojem soustavy jsou tři plynové kondenzační kotle. Ohřev teplé vody zajišťuje zásobníkový ohřívač.
The bachelor's thesis aims to design heating and hot water heating of a new apartment building in Nové Město na Moravě. The building has one underground floor and four above-ground floors. Heating is designed only for the upper floors, where there are living spaces. The sharing of heat into the space is ensured by plate radiators, tubular radiators and floor convectors. The system is designed in copper piping, as a hot water two-pipe. The system is powered by three gas condensing boilers. Hot water is heated by a storage heater.
Description
Citation
KAŠA, F. Vytápění novostavby bytového domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2022.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Petr Horák, Ph.D. - místopředseda, Ing. Olga Šmídová - tajemník, Ing. Dominik Cakl - tajemník, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - člen, Ing. Jan Topič, Ph.D. - člen, Ing. Marian Formánek, Ph.D. - člen, Ing. Ervín Dohnálek - člen, Ing. Helena Wierzbická, Ph.D. - člen, Ing. Jakub Vrána, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2022-06-15
Defence
Student nejprve představil svou práci formou prezentace v PowerPointu, kde popsal Vytápění novostavby bytového domu. Vyjádřil se k připomínkám oponenta a odpovídal na připomínky členů komise. Otázky oponenta: 1. Z jakého důvodu jste volil v místnostech č. 13.7 a 14.7 (WC s bidetem) ve 4. NP návrhovou teplotu 24°C? 2. Při výpočtu tepelných ztrát větráním máte v tabulkách uvedenu ve sloupci s označením "p.c." hodnotu 0,34. Je toto označení správné? Vysvětlete, co hodnota 0,34 vyjadřuje, případně z jaké základní rovnice zde vycházíte 3. Vysvětlete, z jakého důvodu jste zvolil v místnostech s WC a kuchyních s obývacím pokojem intenzitu výměny vzduchu 0,5/h a v koupelnách 1,5/h 4. Ve schématu zapojení technické místnosti máte osazena čerpadla na vratném potrubí otopné vody. Na větvích z rozdělovače a sběrače postrádám zpětné klapky. Odůvodněte prosím vámi zvolené řešení zapojení 5. V půdorysu technické místnosti postrádá základní zakótování jednotlivých zařízení od sebe navzájem a od stěn. Preferovala bych zde i dveře otevírané ven, Zvážila bych i umístění tlakoměrů u kotlů. Dále prosím o doplnění výpočtu pojistného ventilu pouze pro 1 kotel z vámi zvolené sestavy. Objasněte volbu konstrukčního přetlaku pk (kPa). Prosím též o doplnění výpočtu průměru společného komínového průduchu. Otázky nad prací: 1. Vstup smyčky podlahového vytápění do místnosti přes dveřní otvor 2. Konvektor 90 je vysoký 110 mm, aby to lícovalo s podlahou 3. Kompenzátory tepelné roztažnosti 4. Levé a pravé šroubení otopných těles Student velmi dobře reagoval na připomínky oponenta i členů komise a snažil se zdůvodnit navržená a použitá řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO