Hodnocení vnitřních účetních směrnic pro nakládání s dlouhodobým majetkem a návrhy na jejich zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce navrhuje na základě provedené komparace vypracovaných analýz stávajícího stavu interních účetních směrnic pro nakládání s dlouhodobým majetkem u obcí Pavlov a Heřmanice opatření vedoucí k jejich zlepšení. Navržené nové vnitřní účetní směrnice jsou provedeny s ohledem na platnou legislativu a s ohledem na zkvalitnění podmínek účetní evidence.
The diploma thesis proposes measures based on comparison of the processed analyzes of the current state to improve the status of the internal accounting guidelines for the management of fixed assets of the municipalities Pavlov and Heřmanice. The proposed new internal accounting directives are carried out with respect to the law and in the light to improve the conditions of the accounting records.
Description
Citation
HEGER, M. Hodnocení vnitřních účetních směrnic pro nakládání s dlouhodobým majetkem a návrhy na jejich zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Jitka Kloudová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen) Ing. Michaela Beranová, Ph.D. (člen) Ing. Kristína Sághy Estélyi, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-07
Defence
Otázky oponenta diplomové opráce: odpovězeno Otázky vedoucího diplomové práce: odpovězeno Ing. Beranová: Co je v diplomové práci navíc, co není obsaženo v Českých účetních standardech? Upřesnění paragrafů z jednotlivých zákonů české legislativy, které se týkají účtování. Upřesnění týkající se inventarizace a dokumentů s ní souvisejících. Doc. Kloudová: Kritéria hodnocení směrnic. Ing. Svirák: Od kdy budou navrhované směrnice používány? Promítá se do navrhovaných směrnic nový občanský zákoník? Jaká byla navrhovaná opatření vedoucí ke zlepšení stavu směrnic? V čem spočívá provedení navrhovaných opatření? Jaké měly navrhovaná opatření dopady?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO