Přehled produktů dopravní firmy a vliv na přidanou hodnotu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá ukazatelem ekonomické přidané hodnoty a jeho využitím při optimalizaci produktové struktury podniku. Nejdříve se zaobírá analýzou společnosti, teorií ekonomické přidané hodnoty a úpravou účetních modelů vedoucí k ekonomickému modelu. V hlavní části jsou vypočteny ekonomické hodnoty u jednotlivých produktů společnosti a v poslední části je navrhnuta nová struktura produktů společnosti s ohledem na výsledky ekonomických přidaných hodnot.
This thesis is dealing with a performance measure Economic Value Added and its application in the optimalization of company´s products structure. In the first part of this thesis is analysis of the company, theory of Economic Value Added and adjustments of accounting model that lead to the economic model. Following main part is focused on unit products of company and its calculations of Economic Value Added. Last part suggests a new company´s product structure with regard to EVA results.
Description
Citation
RAUS, D. Přehled produktů dopravní firmy a vliv na přidanou hodnotu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2007.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
Jan Hejátko, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Němeček, DrSc. (místopředseda) prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (člen) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) (člen)
Date of acceptance
2007-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO