Způsoby zvyšování výkonu vznětových a zážehových motorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na přeplňování a jeho vliv na zážehové a vznětové motory. Popisuje rozdílné způsoby přeplňování. U těchto způsobů přeplňování uvádí jejich výhody i nevýhody. U nejpoužívanějších způsobů přeplňování se zmiňuje detailněji o konstrukčních prvcích. Popisuje materiál pro jejich výrobu i tvar součástí a jeho možné nedostatky. Obsahuje stručnou historii i novodobé možnosti přeplňování. U některých koncepcí jsou uvedeny konkrétní případy přeplňování motorů.
The bachelor’s thesis is focused on supercharging and its effects on gasoline and diesel engines. It describes different ways of supercharging. In these ways of supercharging, it lists advantages and disadvantages. In the most common ways of supercharging, it mentions in detail the structural elements. It describes the material for producing, the shape of parts and its possible drawbacks. It contains a brief history and modern options of supercharging. In some concepts, the cases of specific turbocharged engines are mentioned.
Description
Citation
FREISLEBEN, P. Způsoby zvyšování výkonu vznětových a zážehových motorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Stodola, DrSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (místopředseda) Ing. David Svída, Ph.D. (člen) Ing. Rudolf Franz, Ph.D. (člen) Ing. Přemysl Pokorný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-10
Defence
Zodpovězené otázky oponenta: - Jakými jinými způsoby, vyjma přeplňování, lze zvýšit výkon spalovacích motorů? - Pojem "atmosférický" a "nepřeplňovaný" spalovací motor nemá v odborné terminologii stejný význam. Jaký je mezi nimi rozdíl? - V čem spočívají hlavní nevýhody G-dmychadla? - Na základě čeho se autor domnívá, že p-V diagram na obr. 7.4 byl sejmut právě z motoru EA111 1,2 HTP?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO