RADNICE - VĚC VEŘEJNÁ, Správní centrum městské části Brno-sever

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Abstrakt Navržená budova nové radnice pro Brno-sever se nachází na místě dnešních kasáren v Černých Polích, a to na velmi exponovaném nároží Provazníkovy ulice a třídy Generála Píky. Na rozdíl od obytné zástavby není uzavřeným blokem, naopak otvírá svou náruč veřejnosti a tvoří náměstí lemované stromořadím. Radnici tvoří tři objekty s různými funkcemi: pětipodlažní budova s kancelářemi je můstkem spojena s budovou třípodlažní, kde jsou umístěny sály. Třetím objektem je devítipatrová vyhlídková radniční věž.
Abstract The new Town Hall of Brno-sever is located in today´s barracks in Černá Pole. It is situated on the very prominent corner of Provazníkova street and Gen. Píka avenue. In contrast to the residential structure, the Town Hall opens to the public and creates a new square lined with trees. The Town Hall consists of three objects: the building with offices and the building with halls are connected with a bridge. The third object is the observation tower.
Description
Citation
SZABÓOVÁ, V. RADNICE - VĚC VEŘEJNÁ, Správní centrum městské části Brno-sever [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Andrea Bacová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. arch. Ivan Ruller (člen) Ing. arch. David Mikulášek (člen) Ing. Petr Suchánek, Ph.D. (člen) Ing. arch. Soňa Velková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-01
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO