Měření veličin ve stavebních konstrukcích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá měřením fyzikálních veličin ve stavebnictví za použití decentralizovaného systému pro sběr naměřených dat. Systém tvoří Raspberry Pi jako řídící člen systému. K němu jsou na třech větvích připojeny moduly pro koncentraci dat ze snímačů fyzikálních veličin. Na každé z větví může být připojeno až 32 zařízení. V Raspberry Pi je implementováno webové rozhraní pro zobrazování naměřených hodnot a administraci systému.
This thesis deals with the measurement of physical quantities in building using decentralized system for data collecting. The system consists of Raspberry Pi as a master device of the system. There are three branches connected to this master device. Each branch consists of up to 32 modules for data-concentration from sensors of physical quantities. The Raspberry Pi has implemented web interface for displaying measured values and system administration.
Description
Citation
VLADAŘ, M. Měření veličin ve stavebních konstrukcích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (předseda) prof. Ing. Pavel Jura, CSc. (místopředseda) Ing. Marie Havlíková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Richter, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-10
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO