Zhodnocení finanční situace pojišťovny a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce vyhodnocuje finanční situaci České podnikatelské pojišťovny, a.s., Vienna Insurance Group v letech 2009 - 2013. Z počátku jsou vymezena teoretická východiska, na která se následně aplikují metody finanční analýzy. Tyto metody se zaměřují především na poměrové ukazatele. Na závěr se vyhodnotí finanční situace a učiní se návrhy na její zlepšení.
Bachelor thesis evaluates the financial situation of Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group in 2009 - 2013. Initially defined theoretical bases, which subsequently apply methods of financial analysis. These methods focus especially on financial ratios. Finally, the financial situation is evaluated and make suggestions for its improvement.
Description
Citation
ŠIMEK, J. Zhodnocení finanční situace pojišťovny a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (předseda) Ing. František Bednář (místopředseda) doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen) Ing. Karel Doubravský, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-23
Defence
otázky oponenta Ing. Ptáček Ph.D.: Ve své oráci uvádíte, že budoucnost pojišťovnictví v ČR závisí spíše na životním než neživotním pojištění (str. 67). Vysvětlete./odpovězeno doc. Bartoš: Jaké jsou výhody Vašeho produktu, co chcete lidem nabídnout? Porovnání se zahraničím?/částečně odpovězeno otázky oponenta Ing. Ptáček Ph.D.: Rozdíl mezi zaslouženým pojistným a časově nezaslouženým?/ častečně odpovězeno doc. Zich: Jaký je klíčovým problémem pojištovny z výsledků Vaši analýzy?/částečně odpovězeno doc. Zich: Které finanční problémy jste si vybral k řešení?/částečně odpovězeno doc. Zich: Jak byste vyhodnotil, že Vaše návrhy dávají smysl?/částečně odpovězeno doc. Bartoš: Jak chcete zvýšit vlastní kapitál?/odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO