Matematická analýza zachyceného síťového provozu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Projekt se zabývá popisem a s predikcí síťového provozu reální sítě při běžném využívání její služeb. V první časti práce je teoreticky popsáno několik matematických modelů, které se běžně používají v simulačních algoritmech na modelování síťového provozu. V druhé časti je pak popsán postup matematické analýzy, na který je pak aplikován vybraný model. Je zachycen provoz, který zahrnuje všechny možný vyskytující se pakety na reální síti. V poslední části práci je pak zahrnut detailní návrh několik predikčních algoritmů, které jsou realizovány v programovacím prostředí Matlab® Mathworks®.
This thesis is considering with network traffic analysis and prediction of real networks default services. The first part of this paper is containing the theoretical explanation of the mathematical model’s needs. These models are mainly used as a part of simulation algorithms which are describing the processes of network traffic simulations. The second part is describing the process how to apply the models to mathematically analyze the captured traffic. The capture is including all kind of packet types which can appear on the real network. At the last part of the thesis is described the detailed design of the prediction algorithm’s which are developed in programing language of Matlab® Mathworks®.
Description
Citation
SOÓS, T. Matematická analýza zachyceného síťového provozu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Karol Molnár, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Hošek, Ph.D. (člen) Ing. Ľuboš Nagy, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Bezpalec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-09
Defence
Jaký je rozdíl mezi diskrétním a spojitým stochastických procesem. Jakým způsobem funguje Vaše modifikace ON/OFF modelu a co od ní očekáváte?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO