Pokročilá detekce lidské tváře

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
K detekci, lokalizaci a určení úhlů natočení tváře bylo dříve přistupováno k jako třem rozlišným úkolům. Tato práce se zabývá algoritmy, které tyto problémy sjednocuje do jednoho algoritmu. K tomu využívá technologie histogramů orientovaných gradientů, které jsou spojené do stromové struktury. První část práce stručně popisuje používané metody k detekci tváře. Cílem práce je experimentovat s danými algoritmy a zjistit jejich kvalitu pro rozpoznávání obličejů a následně brýlí.
With detection, localization and pose estimation of face was used to deal as three different tasks. This thesis works with algorithms which unify this tasks into one algorithm. To solve this problem histograms of oriented gradients connected in tree based structure are used. First part of work briefly informs about methods used for face detection. Aim of this work is to experiment with given algorithms and discover their quality for face detection and glasses detection.
Description
Citation
KONÍČEK, I. Pokročilá detekce lidské tváře [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Jan Černocký (místopředseda) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Popište kroky algoritmu pro detekci obličeje. Tedy situaci, kdy natrénovaný model použijeme pro lokalizaci obličejů ve vstupním obrázku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO