Nástroje pro profilování aplikací v Unixu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce bylo demonstrování využití nástrojů pro profilování aplikací a systémů. Nejprve byly tyto nástroje nalezeny a nastudovány. Také byly rozděleny do kategorií podle jejich účelu. Dále byly tyto nástroje porovnány z hlediska složitosti použití a invazivnosti. Výsledkem bylo rozdělení do tří skupin podle míry složitosti použití nebo invazivnosti. Jako technologie, využité při vytváření modelů, byly zvoleny Apache server a NFS server. Pro vytvoření modelů těchto serverů bylo využito virtualizace systémů pomocí technologie hyper-v. Vytvořeny byly čtyři virtuální stroje. Jeden pro Apache server, další pro NFS server, třetí pro zrcadlení obsahu Apache serveru a poslední pro generování zátěže. Poslední částí této práce je demonstrace využití nalezených nástrojů na vytvořených modelových situacích.
The main goal of this thesis was to demonstrate usage of tools for application and system profiling. Initially, these tools was found and studied. They was also divided into categories according to their purpose. After that, these tools was compared according to their complexity of use and invasiveness. As the result of this comparison, these tools was divided into three groups, that express measure of complexity and invasiveness. As technology, used for creating models, was chosen Apache server and NFS server. Virtualization by hyper-v technology was used for putting these models into operation. There was created four virtual machines. Fist one for Apache server, another one for NFS server. Third was for mirroring content of Apache server and the last one for load generation. The last part of this thesis was to demonstrate usage of found tools on the created models.
Description
Citation
DRESSLER, D. Nástroje pro profilování aplikací v Unixu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2016.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2016-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm . Otázky u obhajoby: Dotaz na formu BP (proč tak málo obrázků a tabulek). Jaký nástroj byl nejpřínosnější?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO