Energetické hodnocení administrativní budovy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá energetickým auditem průmyslového objektu s administrativní částí, který se nachází v Blansku v Jihomoravském kraji. Teoretická část se soustředí na okna z pohledu energetické bilance, jelikož jedno z opatření na úsporu spotřeby energie je právě výměna stávajících a nevyhovujících výplní otvorů. Hlavním úkolem diplomové práce bude nalézt nejúspornější variantu pro úsporu energie, která bude posouzena z ekologického i ekonomického hlediska. Třetí a poslední část se bude věnovat využití výpočetní techniky jako je software pro vytvoření 3D modelu posuzovaného objektu nebo modelování spotřeby pro jednotlivé systémy, jako je třeba vytápění, v závislosti na vlastnostech různých oken.
This diploma thesis is dealing with energy audit of industrial building with administration part, situated in Blansko, South Moravia region. The theoretical part is focused to windows from the energy balance point of view, because one of the energy saving measures is the change of current insufficient window filling. The main objective of this diploma thesis is to find the most energy saving variant which is going to be evaluated from the both, ecological and economical, aspect. The third part is dedicated to usage of computer technology as software for 3D model creating of assessed building or energy consumption simulation for particular systems as heating in relation to characters of different kinds of windows.
Description
Citation
LYSKOVÁ, M. Energetické hodnocení administrativní budovy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2017-02-01
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO