Zhodnocení hospodaření obce Střelná

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou hospodaření obce Střelná v letech 2012 – 2016. Práce je rozdělena do tří částí, z nichž první část představuje teoretická východiska zahrnující teorii, klasifikaci a vše související s územní samosprávou v České republice včetně rozpočtu obce a jeho financování. Praktická část je věnována podrobné analýze příjmové a výdajové stránky rozpočtu obce a následnému zhodnocení provozního a finančního hospodaření obce. Dále je proveden výpočet podílu obce na celostátním výnosu ze sdílených daní. Závěrem diplomové práce bude navržení rozpočtu obce na kalendářní rok 2017 a střednědobého finančního plánu na následující dvouleté období.
The diploma thesis deals with financial management of municipality Střelná in the years 2012 – 2016. This thesis is divided into three parts, where the first part presents theoretical basis involving theory, classification and everything associated with local government in the Czech Republic including the budget of municipality and its financing. The practical part is dedicated to the detailed analysic of the incomes and expenses of municipal budget with a subsequent evaluation of operating and capital management. Also is performed a calculation of the proportion of municipality to national revenue from shared taxes. In the end of diploma thesis, there will be proposing of municipality budget for calendar year 2017 and medium-term financial plan for the following two-years period.
Description
Citation
VAŠKŮ, B. Zhodnocení hospodaření obce Střelná [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
doc. Ing. Adriana Knápková, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Anna Fedorová, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) doc. Ing. Romana Čižinská, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2017-06-15
Defence
otázky vedoucího práce - nejsou otázky oponenta – zodpovězeno doc. Knápková: Váš střednědobý plán se příliš neliší od minulosti. Nevidíte tam nějaký zajímavý investiční záměr směrem do budoucna? - zodpovězeno doc. Fedorová: Máte v práci vyčíslené náklady na výměnu žárovek, máte také vyčíslenou úsporu nákladů, kterou by to vyvolalo? V práci uvádíte, že obec vlastní byty a zároveň uvádíte, že rozpočet obce je zatížen úhradami za zemní plyn a energie v těchto bytech. Tyto náklady nenesou nájemníci? - zodpovězeno doc. Knápková: Jaká by bola doba návratnosti u projektu výměny žárovek? - částečne zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO