Behaviorální model proudového konvejoru s pokročilými řiditelnými meziterminálovými relacemi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce pojednává o modelu pokročilého proudového konvejoru s užitím jeho řiditelných meziterminálových relací. Pomocí behaviorálního modelování je sestaven prototyp modelu na bázi komerčně dostupných součástek a s tímto je vytvořen návrh DPS, jenž je následně realizována a osazena. Práce se zabývá funkcí samotného modelu konvejoru, jeho vnitřním popisem a stavbou. Vybrané vlastnosti tohoto prvku jsou simulovány a následně ověřeny měřením. Práce se taktéž zabývá teorií návrhu oscilátorů a elektronických filtrů, jenž využívají řiditelných meziterminálových relací. Vlastnosti syntetizovaných aplikací jsou zhodnoceny na základě simulací. U vybrané aplikace je následně ověřena její funkčnost měřením.
Bachelor's thesis deals with model of current conveyor with advanced controllable inter-terminal relations. The behavioral model based on commercially available active devices has been proposed and designed as real implementation (including BCP design for experiments). Features of the behavioral model are verified by PSpice simulations as well as by experiments. Proposed device is utilized for synthesis and design of unconventional types of electronically controllable sine-wave oscillators and electronically adjustable filters. Simulated characteristics of the behavioral model as well as proposed applications are compared with experiments.
Description
Citation
JAGLA, L. Behaviorální model proudového konvejoru s pokročilými řiditelnými meziterminálovými relacemi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (člen) doc. Ing. Roman Šotner, Ph.D. (člen) Ing. Peter Barcík, Ph.D. (člen) prof. Ing. Dušan Kocur, CSc. (člen) Ing. Stanislav Vítek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-20
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO