Mikrovlnný transvertor z 5 760 MHz na 146 MHz

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá základním rozborem a návrhem mikrovlnného transvertoru z kmitočtu 5760MHz na mezifrekvenční kmitočet 146MHz. Důraz je kladen na dosažení co nejlepšího šumového čísla přijímacího řetězce, na jeho odolnost proti nežádoucím kmitočtům a na dosažení dostatečného zisku. Dále na návrh vhodného lokálního oscilátoru, na prozkoumání a dosažení co nejlepších parametrů, jako kmitočtové stability a fázového šumu. Vysílací část musí zesílit pouze požadovaný signál a to na dostatečnou výstupní výkonovou úroveň. V této práci byly navrženy potřebné pásmové filtry, násobič kmitočtu, přijímací a vysílací mikrovlnná část a proměření realizovaného transvertoru s porovnáním výsledků se simulací.
This work deals with a design of the microwave transverter for 5 760 MHz to 146 MHz. It is divided to a few parts. The first one is focused to design of the local oscillator which generates the signal at frequency f = 116.9583MHz. The oscillator is designed like a crystal oscillator. Its output signal is multiplied and amplified in a second part. The next parts deal with design of the band pass filters. There I chose the design of the filters and did the measurements. The microwave receiver and transmitter circuits are designed with the modern monolithic circuits. The main job of this part is to design low noise amplifier and the power amplifier. At the end of this work I do the measurements and the comparison with the simulations.
Description
Citation
ŠUSTR, J. Mikrovlnný transvertor z 5 760 MHz na 146 MHz [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Vladimír Šebesta, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen) Ing. Zuzana Krajčušková, Ph.D. (člen) Ing. Josef Soldán, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-07
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO