Rozložení proudu a tepelné ztráty v jističi nízkého napětí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce je zaměřena na výpočet rozložení proudu a tepelných ztrát v jističi nízkého napětí. V první polovině práce je přehled nejpoužívanějších jistících prvků se zaměřením na jejich konstrukční uspořádání. Největší pozornost je věnována jističi s označením LPN-16B od firmy OEZ. V programu Inventor je vytvořen model proudovodné dráhy tohoto konkrétního jistícího prvku, na kterém je proveden následný výpočet rozložení proudu a tepelných ztrát v programu Ansys. Získané výsledky jsou zhodnoceny v závěru této práce.
The work is focused on the calculation of decomposing the current and the thermal loss in circuit breakers of low voltage. In the work´s first half, there is a summary of the most frequently used circuit breaker elements with a focus on their constructional layout. The biggest attention is devoted to the circuit breaker marked LPN-16B by the company OEZ. A model of the under current trajectory of this specific element is created in a program Inventor on which the following calculation of decomposing the current and thermal loss was accomplished in a program Ansys. The obtained results are assessed in the conclusion of this work.
Description
Citation
MUSIL, P. Rozložení proudu a tepelné ztráty v jističi nízkého napětí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Skalka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-12
Defence
Student obhajoval bakalářskou práci na téma Rozložení proudu a tepelné ztráty v jističi nízkého napětí. Student představil a popsal konkrétní jistič firmy OEZ. Z tohoto jističe student překreslil proudovodnou dráhu a následně na tomto modelu provedl výpočty v programu Ansys. Student simuloval tepelné ztráty, rozložení proudu a úbytky napětí na této proudovodné dráze pro jmenovitý a zkratový proud. Student odpověděl na otázky komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO