Měření oteplení světelných zdrojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cieľom tejto práce je informovať čitateľa o tepelnom namáhaní jednotlivých častí svetelných zdrojov. Prácu by som rozdelil na dva celky a to teoretickú a praktickú. V teoretickej časti sa zameriavam na konštrukciu, povrchovú teplotu, účinnosť premeny elektrickej energie na svetlo a parametre jednotlivých zdrojov. Ďaľej na rôzne spôsoby merania oteplenia. V praktickej časti bola navrhnutá meracia sústava na meranie povrchovej teploty rôznych typov svetelných zdrojov a prevedené vzorové merania s následným vyhodnotením.
The aim of this work is to inform readers about the heat stress of different parts of the light sources. My project is made up of two parts, theoretical and practical. The theoretical part focuses on the structure, surface temperature, the efficiency of converting electricity to light, the parameters of individual sources and the different ways of measuring temperature increase. In the practical part, a testing method was designed to measure the surface temperature of various types of light sources. The results were collated and subsequently evaluated.
Description
Citation
ĎURČEK, M. Měření oteplení světelných zdrojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (předseda) prof. Ing. Stanislav Rusek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Žaneta Eleschová, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Martin Paar, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student prezentoval svou bakalářskou práci a odpověděl na otázky posudků.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO