Efektivní uživatelské rozhraní pro editaci parametrických křivek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V současnosti je ke křivce přistupováno nejčastěji pomocí polygonu složeného z řídících bodů. Zvláště u složitých křivek se výsledek ztrácí ve změti čar tvořících tento polygon. Tato bakalářská práce navrhuje algoritmus editující křivku bez použití řídících bodů. Výsledkem je nástroj upravující křivku intuitivním způsobem, připomínajícím práci s plastickou hmotou. Ukázkový program je implementován v jazyce C++ s grafickým výstupem přes knihovnu OpenGL a okenní nadstavbou OpenGlut.
At present, the standard method of accessing a curve is using a polygon composed of control points. When dealing with complex curves, the result becomes lost in a clutter of lines comprising this polygon. This bachelor thesis proposes an algorithm for curve editing without the use of control points. The output is a tool that modifies the curve in an intuitive way reminiscent of work with plastic material. A sample program is implemented in C++ language with a graphic output by means of OpenGL library and OpenGLUT window toolkit.
Description
Citation
ONDRUCH, M. Efektivní uživatelské rozhraní pro editaci parametrických křivek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO